Opettajat

Suomessa on tuhansia qigong-harrastajia. Ja myös paljon hyviä ja asiantuntevia opettajia ja treeniryhmien vetäjiä.

Esittelyssä täällä:

Kauko Uusoksa

Kauko_jpg.jpg

Kauko Uusoksa ( s. 1955) on pisimpään Suomessa vaikuttaneita Qigong -opettajia. Hän aloitti joogan ja kamppailulajien harjoittamisen teini-iässä. Saavutettuaan mustan vyön Shorinji Kempossa hän matkusti Japaniin opiskelemaan ensimäistä kertaa 1977. Sittemmin hän asui Japanissa noin 7 vuotta opiskellen kamppailulajeja ja työskennellen Kato Sensein Seitai Shiatsu -klinikalla (tutustu www.seitaishiatsu.fi). Myöhemmin hän oli perustamassa Seitai-klinikkaa myös Hawaiille. Kauko tapasi tärkeimmän Qigong -opettajansa Tsumura Sensein 1985. Tsumura Sensei on vieraillut Suomessa säännöllisesti lähes joka vuosi. Kauko Uusoksa perusti Suomeen Suomen Chi Kung -yhdistyksen 1988. Sen päämäärä on että Suomessa olisi mahdollisuus harjoitella erilaisia Qigong -muotoja korkeatasoisten opettajien johdolla. Kursseja on järjestetty lukuisilla paikkakunnilla, mm. Helsingissä, Kuopiossa, Turussa, Joensuussa, Pieksämäellä, Jyväskylässä, Oulussa ja Inarissa. Kauko on jatkanut laijin opettamista ja opiskelua intensiivisesti. Hän on ollut mukana myös Jianshen Qigong:in organisoimisessa ja luomisessa Kiinassa. Jiansheng Qigong käsittää vanhoja traditionaalisia harjoituksia, jotka on järjestetty uudestaan standardisoituihin muotoihin. Kauko on ollut myös mukana tuomarina Jianshen Qigongin maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän oli mukana perustamassa Suomen Terveys Qigong Liitto - Finland Jianshen Qigong Federation:in v.2012 joka on Kansainvälisen Jianshen Qigong Liiton jäsen.

Tällä hetkellä, Kauko Uusoksa opiskelee ja opettaa aktiivisesti Qigong:in eri muotoja, järjestää opettajien vierailuja Suomeen ja myös opetusmatkoja ulkomaille.

 

Tsumura Sensei

Tsumura Sensein (s. 1946) isä lähti poikansa kanssa Kiinaan opiskelemaan Qigong:ia Tsumura Sensein ollessa 16-vuotias. Siitä lähtien Tsumura Sensei on opiskellut  laajasti Kiinassa ja Japanissa lukuisien eri opettajien johdolla. Hän on opiskellut noin sataa eri qigong -muotoa. Hän on arvostettu opettaja myös Kiinassa, mikä on todella harvinaista. Tsumura Sensei perusti Japaniin Kansai Qigong -yhdistyksen ja on toiminut sen pääopettajana. Hän on kirjoittanut yli 100 kirjaa. Niistä kymmenet käsittelevät Qigongia ja Taijita. Hän on kirjoittanut myös mm. keittokirjoja, politiikkaa, matkailua, riisiä ja voileipiä käsitteleviä kirjoja. Suomen matkoiltaan hän on kirjoittanut mm. kirjan ”Suomen metsien ystävät”. Tsumura Sensei on kirjoittanut myös erittäin paljon artikkeleita lehtiin. Opettaja on käynyt Suomessa kymmeniä kertoja. Matkoillaan hän on opettanut lukuisilla eri paikkakunnilla, myös mm. Virossa ja Saksassa.

Tsumura_Sensei

Tsumura Sensei on toiminut pääopettajana, Suomessa jo toista vuotta järjestetyssä, Qigong Ohjaaja Diplomi koulutuksessa.