Yhdistykset ja Liitto

SUOMEN CHI KUNG YHDISTYS ry

qigong_41.jpg

Suomen Chi Kung Yhdistys on vanhin yhdistys joka perustettiin vuonna 1988 monipuolisen ja korkeatasoisen qigong harrastuksen mahdollistamiseksi maassamme. Myöhemmin toimintamme laajeni myös Suomen rajojen ulkopuolelle aktiivisen kansainvälisen yhteistyön kautta.

Suomen Chi Kung Yhdistys ei edusta mitään tiettyä tyylisuuntaa. Yhdistyksen ohjelmaan kuuluu harjoituksia Qigongin kaikista tärkeimmistä osa-alueista: hoitotiede, kamppailulajit, taolaisuus, buddhalaisuus ja konfutselaisuus.

Qigong Yhdistys on aktiivisesti mukana uusien harjoitusryhmien aloittamisessa ja tukemisessa eri puolilla Suomea.
Yhdistyksen ohjelmaan tärkeimpänä kuuluu kansainvälinen kaksivuotinen Qigong Ohjaaja Diplomiin valmistava koulutus jonka tavoitteena on vahvistaa Qigong ohjauksen korkea taso ja säilyttää sen traditiota Suomessa. Pääopettajana toimii Tsumura Sensei ja apulaisopettajana Kauko Uusoksa.

HELSINGIN TERVEYS QIGONG ry

jianshen_logo.jpg

Helsingin Terveys Qigong ry perustettiin v.2012 ja yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää Jianshen Qigong, eli Terveys Qigong likuntamuodon leviämistä Suomessa. Yhdistys järjestää kursseja ja koulutuksia, mm. Terveys Qigong Ohjaaja koulutusta.

Helsingin Terveys Qigong ry on Suomen Terveys Qigong Liiton jäsen ja sitä kautta ottaa osaa kansainväliseen toimintaan.


SUOMEN TERVEYS QIGONG LIITTO - FINNISH HEALTH QIGONG FEDERATION

Vuonna 2012 Kiinassa perustettiin Kansainvälinen Jianshen Qigong Liitto. Samana vuonna perustettiin Suomen Jianshen Qigong Liitto - Finnish Health Qigong Federation. Liiton jäsenenä voi olla yhdistys joka on kiinnostunut harrastamaan Terveys Qigongia ja on valmis järjestämään kursseja ja harjoituksia omalla paikakunnallaan, ja myös osallistumaan Kiinasta vierailevien ohjaajien intensiivikursseille.