Terveys Qigong. Sarjat.

Jianshen Qigong, Health Qigong, Terveys Qigong, pohjautuu Kiinan traditionaalisiin harjoituksiin. Se on yhdistelmä liikkeistä ja muodoista jotka hakevat hengityksen ja mielen tasapainoa tuekseen. Qigong on yksi Kiinan muinaisen kulttuurin avainosista ja ollut suosiossa jo tuhansia vuosia. Rauhalliset, pehmeät ja hitaat liikkeet sopivat kaikille kunto- ja ikäluokille ylläpitäen terveyttä ja hyvinvointia.
Viime vuosina Qigong on saanut paljon huomiota ja suosiota osakseen niin kotimaassaan kuin muuallakin. Siitä on tullut kuin kuvankaunis osa kiinalaisen hyvinvoinnin maisemassa. Uteliaisuus harjoituksia kohtaan on myös kasvanut. Eri alojen terveyden ylläpitämisestä ja sairauksien hoitamisesta kiinnostuneet yksilöt ja yhteisöt ympäri maailmaa ovat hakeneet kokemusta ja yhteistyötä Kiinan Terveys Qigongista.
Nykyiselle aikakaudelle tuntuu olevan olennaista vanhan ja uuden kohtaaminen ja siitä syntyvät muutosten aallot. Kestävän kehityksen voima onkin siinä, että luottaa juuriin jotka ovat kasvattaneet uutta jo tuhansien ja taas tuhansien vuosien takaa tähän päivään, ja varmasti myös kauaksi tulevaisuuteen.

Terveys Qigong:ia voi harrastaa liikesarjojen avulla. Jokaisella sarjalla on oma historiansa, oma tarkoituksensa ja oma vaikutuksensa kokonaisvaltaiseen terveyteen. Tällä hetkellä sarjoja on 9 ja 10:s on tulossa:

Ba Duan Jin - Kahdeksan Osainen Brokadisilkki

Yi Jin Jing - Lihaksia ja Jänteitä Muuttava Klassikko

Liu Zi Jue - Kuuden Äänen Salaisuus

Wu Qin Xi - Viiden Eläimen Leikki

Mawangdui Daoyinshu - Mawangdui Daoyin Kuvasto

Da Wu - Suuri Tanssi

Shier Duan Jin - 12 Osainen Brokadisilkki

Taiji Yangsheng Zhanggong - Taiji keppi harjoitus

Daoyin Yangsheng Gong - Elämää Ravitseva Daoyin Harjoitus

Sarjat kannattaa opiskella opettajan johdolla. Silloin saat hyvä ohjausta liikkeiden suoritukseen, saat henkilökohtaista palautetta, saat tietoa ja opit ymmärtämään jokaisen liikkeen tarkoitusta. Ja itsenäisen (tai ryhmässä) harjoituksen avulla löydät todellisen ilon tekemisestäsi. Ja silloin qi(chi) lähtee hyvin liikkeelle ja se tarkoittaa Terveyttä kehossa ja mielessä.